Коли под наем в Пловдив, Рентакар Пловдив на изгодни цени, Автомобили под наем на Летище Пловдив - Крумово, Кола под наем в Пловдив център, Автомобил под наем, рентакар с нови коли под наем в Пловдив

УСЛОВИЯ ЗА НАЕМ НА АВТОМОБИЛ ОТ ЕДИ RENT A CAR

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Изисквания към наемателя:
Притежаване на валидно свидетелство за управление на МПС най-малко от 5 години, минимална възраст – 25 години, документи за самоличност (лична карта, паспорт, кредитна карта). Наематели под 25 години заплащат такса “Млад шофьор”, която се прилага на ден и оставят депозит в размер на 50% над стандартния. Възможни са ограничения.


Период на наема:
Минимален наемен период 24 часа. При връщане на автомобила след изтичане на договора без предупреждение, клиента се таксува както следва:

до 1 час – безплатно; 1-5 часа – половин наем на ден; над 5 часа – цял наем.

Начин на плащане:
Приемат се кредитни карти Visa, MasterCard, Maestro, Borica, както и плащане в брой или по банкова сметка. При заплащането се изисква депозит, като размерът му зависи от класа на автомобила.

Застраховки:

Всички автомобили са с пълно автокаско! То обаче, не важи при нанесени щети по гуми, джанти, предно стъкло и шаси. Валидно е при предоставяне на документ от КАТ и при задължителното връщане на документите и ключовете на автомобила

Моля отбележете:
В случай, че клиентът не предостави изискуемите документи от КАТ за ПТП заплаща пълния размер на щетите. В случай, че клиентът не предостави необходимите документи от КАТ при кражба или тотална щета, той е отговорен и заплаща пълната застрахователна стойност на автомобила. Застраховката не покрива частични липси, загуба на части или аксесоари.


Такса за изгубени документи, регистрационни номера: такса в размер на 100 € (включително за загуба на панел на касетофон или CD).

Нито една от гореизброените застраховки не освобождава клиента от отговорност при щети по интериора на автомобила (тапицерия, табло, седалки и др.)


Гориво:
При връщане на автомобила с липсващо гориво, клиентът заплаща липсващото гориво.

Еднопосочни наеми:
Ако наетият автомобил бъде върнат в друг град или офис, от EDI Rent A Car е възможно да бъде начислена допълнителна такса.
След предварителна заявка е възможна доставка на автомобил до всяка точка на България.


Допълнителен шофьор:
Прилага се такса на ден при повече от двама шофьори.

Допълнително оборудване:
Бебешко/детско столче, багажник за ски, вериги за сняг, GPS навигация и др. Прилага се такса на ден.

Наем извънработно време:
При наемане/връщане на автомобил извън работно време се прилага еднократна такса в размер на 10.00 €. Работно време: 09:00 – 18:00 часа.

Наеми извън страната:
Възможни са само при предварителна заявка. Прилагат се допълнителни такси. Някои дестинации не са разрешени.

За конкретни цени на допълнителното оборудване, моля направете заявка чрез нашата on-line форма.

Оборудване в колата

EDI Rent a car предлага автомобилите под наем със следното оборудване:
* Резервна гума с ключ и Крик
* Пожарогасител, Аптечка
* Светлоотразителен триъгълник
* Светоотразителна жилетка
* Пътна карта на Българя
* Радио касетофон или компакт диск

СЪВЕТИ

При вземане на наетият автомобил

При вземането на резервираната кола под наем, представител на EDI Rent A Car ще ви помогне да огледате колата за възможни драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват в приемно-предавателния протокол. Проверете километража, както и дали всички светлини работят без проблем. Ако установите проблем, моля съобщете го на нашият представител.

Много важно е преди да напуснете паркинга, да се запознаете добре с наетата кола. Вижте, от коя страна на автомобила е резервоара, от къде се включват мигачите, чистачките и фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на колата, която сте наели, регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

При връщането на автомобила под наем

Преди да ни оставите автомобила, не забравяйте да го огледате за последно за ваши вещи, погледнете и в багажника. Ако все пак сте забравили нещо, не се притеснявайте, ние ще се свържем с Вас.

Започнете вашето перфектно пътуване с услугите на EDI Rent A Car!

Съветите на EDI Rent A Car за шофиране в България

Шофирайте в дясното платно на пътя.

Минималната легална възраст за шофиране в България е 18.
За да шофирате Ви трябва валидна шофьорска книжка. Всички граждани на страните в ЕС и Швейцария могат да използват националната си шофьорска книжка тъй като България е член на ЕС. Ако сте от държава, която не е член на ЕС, може да използвате шофьорската си книжка за период от една година.
Задължително е използването на предпазни колани, включително и на задната седалка.
Забранено е да се возят деца под 12 годишна възраст на предната седалка.
Задължително е шофирането с включени светлини през деня.

Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство.

Ограничения на скоростта:

Магистрала: 130 км/ч

Извън населени места: 90 км/ч

В населени места: 50 км/ч

Съветите на ЕДИ Rent A Car за паркиране в България

Разрешено е паркирането само в обозначените за това места в градовете. Има и зони за паркиране обозначени със Синьо или Зелено, където можете да паркирате след заплащане на съответната такса с SMS на тел: 1302 или на място на служителите на „Паркинги и гаражи”. Плаща се на час. След изпращането на SMS ще получите потвърждение, че заплащането е успешно. Ще бъдете уведомени преди да изтече предплатеният период. В по-големите градове има и много платени паркинги.


При какъвто и да е спешен случай, обадете се на националният телефонен номер за спешни случаи: 112 
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.